Vi är certifierade att utföra service och reparationer av Mobil AC i fordon.

Tekniken till klimatanläggningar för bilar och lastbilar har utvecklats mycket de senaste åren. Vi erbjuder den modernaste tekniken och senaste kunnandet inom allt som rör klimatanläggningar.

För bilar som används i svenskt klimat behövs inte klimatanläggningen under vinterhalvåret. Det kan medföra ökat läckage av köldmedie. Därför rekommenderar vi varmt att ni vänder er till oss för en årlig kontroll av er klimatanläggning.

En AC eller klimatanläggning fungerar som ett kylskåp. En kompressor cirkulerar köldmediet som absorberar värmeenergi inne i kupén och transporterar den ut till omgivningen. Förutom att man kan få svalt och skönt i bilen så tar klimatanläggningen bort oönskad fukt, samtidigt som den reglerar klimatet inne i fordonet. För att detta ska fungera på ett korrekt sätt krävs regelbunden tillsyn.

En AC eller klimatanläggning kan vara påverkad utan att man märker det. Att köldmedlet har läckt ut, eller om nivån är låg kan vara svårt att upptäcka. Men er bil gör det definitivt. Vid en låg nivå av köldmedel så påverkas bilen negativt.

Bland annat så ökar bränsleförbrukningen.

Det finns certifieringskrav på verkstäder för AC Service, Falu Bil & Maskinservice AB är certifierade.

Vill du veta mer?

Skicka in din förfrågan i kontaktformuläret eller ring oss.

    Namn*

    Epost*

    Telefonnummer*

    Ditt meddelande