Byta däck Falun

Du glömmer väl inte att boka tid hos din bilverkstad i Falun i god tid för service och däckbyte inför vintern?

En genomgång av bilen inför vintern är bästa försäkringen mot missöden i trafiken vintertid. Det är snabbt gjort och det kan spara liv!

Hösten börjar så smått göra sig påmind i Dalarna. Nätterna blir kallare och stövlarna åker på. Innan vi vet ordet av det så är kylan här på riktigt. Då kan det vara bra att vara förberedd för vintertrafiken!

Vintertrafiken är alltid lite vanskligare. Hala vägar, dålig sikt och kallt klimat gör att man behöver vara lite mer uppmärksam på sin bil. Genom att se till att bilen är i toppskick inför vintern minskar du risken för missöden i trafiken. En idé kan vara att lägga den årliga servicen på hösten. Lämna in bilen hos din bilverkstad i Falun, så fixar de allt som behövs inför vintern.

I Sverige är det krav på vinterdäck vid vinterväglag 1 december—31 mars.

Dubbdäck får användas 1 oktober—15 april, men även under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Sedan 2013 ska även tunga fordon ha vinterdäck eller motsvarande utrustning på drivaxlarna. Boka din tid på en bilverkstad i Falun i god tid. Då slipper du bli överraskad när dina sommardäck inte längre greppar vägen. Tänk på att det i Dalarna ofta är aktuellt med vinterdäck långt innan lagen kräver det.

Rätt sorts däck är absolut nödvändigt om du ska köra i vinterväglag, men det finns fler saker du bör kontrollera. Se till exempel till att du har rätt sorts kylarvätska och spolarvätska i bilen. Även bromsarna kan behöva en extra översyn. För att vara säker på att inte missa någonting kan du lämna in ditt fordon hos en bilverkstad i Dalarna.

Ett råd som alla borde följa är att alltid ha ett par varma filtar och en snöskyffel i bilen under den kallare årstiden. Speciellt om du kör i områden där det kan dröja innan hjälpen når fram. Att försöka gräva ur en fastkörd bil med händerna är lönlöst. Och om du blir stående en längre tid kan filtarna komma väl till användning. En liten påse med sand i bilen kan också rädda många situationer.

Under vinterhalvåret ökar olyckorna i trafiken. Och i ett landskap som Dalarna blir trycket på vägarna större i och med vinterturismen. Det innebär fler bilar på våra vägar och förare som kan vara ovana vid vinterväglag. Därför är det viktigt att du tänker på vad du kan göra för att bli en säkrare vintertrafikant.

Man ska inte vara rädd för att köra bil på vintern. Halkan är inte farlig i sig. Det är förare som inte tar hänsyn till vinterväglaget som orsakar olyckor. I trafiken har vi alla ett stort ansvar för varandra och på vintern blir ansvaret lite större. Bland dina medtrafikanter finns alltid någons mamma, någons son och någons vän. Med rätt utrustning kan du känna dig lite tryggare bakom ratten.

Boka tid hos din bilverkstad i Falun för byte av däck och service inför vintern!

Däckhotell

Vi erbjuder försäljning, montering och balansering av däck till både personbilar och lätta transportbilar. Hos oss kan du även skifta hjul från sommar till vinterdäck samt låta oss förvara däcken åt dig mellan säsongerna. En smidig och bekväm hantering av dina däck för ett bekymmersfritt bilägande.

Behöver du byta däck i Falun? Anlita en bra däckverkstad

När det är dags att byta däck och fälgar är vi en däckverkstad Falun som kan hjälpa dig. Slipp krångla och bli smutsig genom att göra däckbyte själv – vi löser det åt dig och kan även erbjuda däckhotell. Allt du behöver göra är att boka in dig. Det kan du göra här.

Hjulinställningar

Inställningen av hjulen är väldigt viktig oavsett om det gäller lättare fordon som personbilar eller tunga fordon som lastbilar. En ojämn hjulinställning kan leda till problem och man bör vid  uppvisat däckslitage undersöka orsaken samt åtgärda den för att sedan mäta och justera hjulvinklarna.

En bra balans ger en lägre bränsleförbrukning och jämnt slitage på hjulen. Vi har det senaste inom 4-hjulsmätningstekniken till personbilar och lätta transportbilar samt Josam Cam-Aligner till tunga sidan.

Hos oss får ni en professionell och trygg service och hjälp.

Boka däckbyte, hjulinställningar eller däckhotell

  Namn*

  Registreringsnummer*

  E-post*

  Telefonnummer*

  Är du intresserad av däckförvaring?
  JaNej

  Är du intresserad av nya däck?
  JaNej

  Om du angett ja, jag är intresserad av nya däck ange antal, dimension samt om det gäller sommar/vinterdäck.

  Vinterdäck ange dubb/dubbfria samt övriga önskemål i kommentarsfältet.

  Våra priser på däck inkluderar montering på fälg samt balansering.